Port Oostende Beach Sprint Cup

Op zondag 21 augustus 2022 vond het Belgisch Kampioenschap Beach Sprint Rowing plaats in Oostende, waar wij de timing mochten verzorgen in samenwerking met de Vlaamse Roeiliga.

Aangezien het om een nieuwe wedstrijdvariant van roeien gaat die nog relatief ongekend is in onze contreien, een woordje uitleg …
Beach sprint rowing kan je solo of met twee of vier roeiers beoefenen. Of je het nu samen doet of alleen, er zal sowieso een ‘runner’ vanop het strand 50 meter naar de boot sprinten na het horen van het startsein. In een volgende fase slalom je met de boot 250 meter tussen boeien tot aan de laatste markeringsboei. Eenmaal voorbij die laatste boei, race je in een rechte lijn terug naar het strand, zodat één lid van de bemanning zo snel mogelijk op de buzzer kan drukken om de tijd te stoppen. De boot met de snelste tijd wint!

Wat is het aandeel van Info Service Belgium in deze Port Oostende Beach Sprint Cup? Wij hebben ervoor gezorgd dat, zodra de official op de rode knop drukt, de tijd automatisch begint te lopen en ook weer automatisch stopt op het moment dat er opnieuw op de knop wordt gedrukt. Per boot wordt dan de tijd geregistreerd, die supporters online en ter plaatse meteen kunnen raadplegen.

Ontdek de resultaten via onderstaande link:
Belgische kampioenschap Beach Sprint Rowing – Vlaamse Roeiliga (vlaamse-roeiliga.be)

Leuk weetje: in 2028 zal de sport vertegenwoordigd zijn op de Summer Olympics in Los Angeles, alsook op de Youth Olympic Games in Dakar in 2026.