i-Golf

Info Service Belgium (ISB) ontwikkelde i-Member, een totaalpakket voor sportfederaties en sportclubs dat online toegankelijk is. Federaties, clubs en leden hebben toegang tot één centrale database, elk met hun eigen login en hun eigen rechten, altijd en overal bereikbaar. Het enige dat u nodig heeft, is een computer met internetaansluiting. Geen problemen meer met programmaversies of afwijkende bestandsgegevens, want iedereen werkt met dezelfde versie en alle gegevens zijn steeds actueel.

i-Member bestaat uit verschillende modules, die aangepast kunnen worden aan de behoeften van de federaties, clubs of leden. U kan flexibel kiezen welke modules voor u nuttig zijn, en u kan steeds uitbreiden.

De kern van i-Member bestaat uit de volgende modules :

  • Ledenbeheer
  • Wedstrijden
  • Evenementen
  • i-Quest

Met de module Ledenbeheer beheert u alle gegevens van uw federatie, uw club of uw leden en uw relaties centraal op één plek. Alle persoonlijke gegevens maar ook het soort lidmaatschap, het niveau van de sporter, de samenstelling van de trainingsgroepen, enz.

In de module Ledenbeheer kunnen verschillende transacties gedefinieerd worden: lidgeld, verzekeringen, huur materialen, soorten licenties, publicaties, enz. Aan een transactie kan eventueel een kostprijs gekoppeld worden. Deze transacties kunnen per niveau ingesteld worden: federaties, clubs, leden.

Op basis van de transacties kunnen automatisch betalingsuitnodigingen opgemaakt worden. Later kunnen de betalingen ingelezen worden dankzij de mogelijkheid om Coda files in te lezen.

De module Ledenbeheer bevat de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier overzicht te houden over de hernieuwingen die moeten gebeuren (van clubs of van leden).

De module Wedstrijden biedt de mogelijkheid om sporters online te laten inschrijven voor wedstrijden of tornooien. Startlijsten, scores en uitslagen kunnen live weergegeven op een scherm in de club of op internet. Een sporter kan zijn evolutie opvolgen.

De basismodule Wedstrijden wordt uitgewerkt in overleg met de federaties of clubs, omdat deze module sterk afhankelijk is van het soort sport.

De module Evenementen biedt de mogelijkheid om op een flexibele manier activiteiten of evenementen te definiëren, waarop leden en eventueel niet-leden zich online kunnen inschrijven. Voorbeelden hiervan zijn initiaties voor beginners, zomerstages, enz.

De module i-Quest biedt de mogelijkheid om ad-hoc zoekvragen te creëren op de gegevens die zich in de database bevinden. Dit is de tool waarmee management of bestuur allerlei statistieken kan opvragen, zoals de evolutie van het ledenaantal, de samenstelling van het ledenbestand (leeftijd, woonplaats, niveau), de graad van deelname aan wedstrijden, de financiële gegevens, enz.

In aanvulling op de drie kernmodules kan een federatie of club nog opteren voor aanvullende modules, zoals bijvoorbeeld :

Bloso-module: om een juiste en duidelijke rapportering uit te voeren naar het Bloso

i-Doc: biedt de gebruiker de mogelijkheid om mailings te doen naar individuele personen en naar selecties van personen. Eveneens is de mogelijkheid voorzien om gepersonaliseerde mailings op te stellen via mailmerge velden. U kan uw mailing templates eveneens bewaren en op basis hiervan uw volgende mailings samenstellen.

i-Card: biedt de mogelijkheid om te werken intelligente lidkaarten en daar allerlei functionaliteiten aan te koppelen, zoals onder andere toegangcontrole.

Volgende organisaties hebben gekozen voor i-Member: